De Maasplassenin Limburg

Gezin vaart in een sloep op de Boschmolenplas, onderdeel van de Maasplassen Midden-Limburg

De Maasplassen: het grootste watersportgebied van Nederland

De Maasplassen zijn een van de vele parels die Limburg rijk is. De Maasplassen zijn een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een  oppervlakte van ruim 3000 hectare zijn de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland en daardoor dé ideale plek om te watersporten!

Watersportparadijs

Op de Maasplassen kun je zwemmen, surfen, zeilen, suppen, duiken, roeien of kanoën. Ook kun je er extremere vormen van watersport zoals waterskiën en wakeboarden beoefenen. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden in Limburg de place to be voor een leuk en verkoelend dagje uit aan het water. 

Ontdek alle watersporten

Rondvaart over de Maasplassen

Om een goede indruk te krijgen van de omvang van de Maas en de Maasplassen is een trip met een rondvaartboot een absolute aanrader. Ontdek de typisch Limburgse steden en dorpen waar je aanmeert en geniet van het Maaslandschap en de mooie natuur tijdens de rondvaart.

Vaar met je eigen boot of huur er eentje

De Maasplassen zijn perfect om met een zeilboot, jacht of sloep te verkennen. Voor de meeste boten is een vaarbewijs niet eens nodig! Via mooie vaarwegen kom je van de ene plas naar de andere.  Heb je geen eigen boot? Huur er een!  Er zijn voldoende jachthavens om aan te meren. Voordat je gaat varen is het belangrijk om goed voorbereid het water op te gaan. Bekijk hier de informatie voor een goede en veilige vaart.

Waterkaarten en informatie over de Maasplassen

Waterkaarten, wateralmanakken, het Maasplassen Magazine en informatie over activiteiten op en rond de Maasplassen zijn verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen en servicepunten.

Vaarkaart van de Maasplassen

De Vaarkaart is een handig online hulpmiddel met relevante informatie voor als je een dag gaat varen. 

Waterkwaliteit

Zodra de dagen warmer worden is het van belang dat je zeker weet dat het water veilig genoeg is om in te zwemmen. Dit kun je dagelijks checken op zwemwater.nl. vanaf  1 mei t/m 1 oktober