Shoppen in Limburg

Stel kijkt naar tassen in het Outlet Roermond tijdens het winkelen in Limburg

Shoppen in Limburg

In Hart van Limburg kun je uitstekend shoppen. De regio biedt een gevarieerd aanbod aan winkels, van grote ketens tot kleine boetiekjes, verspreid over verschillende steden en dorpen. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, unieke souvenirs of een heerlijke streekproducten voor thuis, in Hart van Limburg vind je het allemaal. Naast het winkelen heeft Hart van Limburg nog veel meer te bieden. Je kunt er prachtige wandelen en fietsen in de natuur, historische steden en dorpen bezoeken, of ontspannen op een van de vele terrasjes.

Heythuysen

Heythuysen is een knus dorp met een charmant centrum. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook leuke kleine winkeltjes met unieke (streek)producten. In de zomermaanden is het extra gezellig op de terrassen op de Markt.

Shoppen in Heythuysen

Vrouw komt uit de winkel met twee winkeltassen

Panningen

Panningen heeft een modern centrum met een leuke diversiteit aan winkels. Hier vind je de bekende, landelijke ketens, maar ook lokale speciaalzaken. Op woensdag staat van 09:00 - 16:00 uur in het centrum van Panningen de wekelijkse markt, waar je verse streekproducten en andere lekkernijen kunt kopen.

Shoppen in Panningen

Mensen lopen door het overdekte winkelcentrum in het centrum van Panningen

Reuver

Reuver is een pittoresk dorp met een klein, maar fijn winkelaanbod. Hier vind je ambachtelijke bakkers, slagers en andere speciaalzaken. In de zomermaanden kun je het shoppen ook heel goed combineren met een wandeling door de prachtige natuur langs de Maas in de omgeving van Reuver.

Shoppen in Reuver

Jongeman kijkt op de markt in Reuver naar de kraam met zonnebrillen en petjes

Roermond

Deze stad staat bekend om het Designer Outlet Roermond, een van de grootste outletcentra van Europa. Hier vind je meer dan 200 merkwinkels met kortingen tot wel 70%. Naast het outletcentrum heeft Roermond ook een gezellige binnenstad met een breed scala aan winkels, restaurants en cafés.

Shoppen in Roermond

Stelletje rekent af bij de counter in het Designer Outlet Roermond

Venray

Venray is een levendige plaats met een gevarieerd winkelaanbod. In de centrum vind je trendy boetiekjes, grote warenhuizen en gezellige cafés. Ook is er een weekmarkt op de Grote Markt, waar je verse producten, bloemen en streekproducten kunt kopen.

Shoppen in Venray

Vrouwen rusten uit op een bakje in het centrum van Venray tijdens het shoppen in Limburg

Weert

In Weert vind je een mix van moderne en historische winkelstraten. De binnenstad is autovrij, waardoor je heerlijk op je gemak kunt flaneren langs de diverse boetiekjes, speciaalzaken en warenhuizen. Vergeet ook niet de weekmarkt op de Markt te bezoeken, waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen.

Shoppen in Weert

Man en vrouw slenteren door de winkelstraat van Weert

Limburgse streekproducten

Naast de talloze shopmogelijkheden in Hart van Limburg, is een bezoek aan een boerderij- of landwinkel ook zeer de moeite waard. Verspreid over de regio vind je tal van boerderijen die hun eigen producten verkopen, van groente en fruit tot vlees, kaas en honing. Hier proef je de pure smaak van het platteland. Stap binnen in een authentieke boerderijwinkel en laat je verrassen door het overweldigende aanbod aan verse streekproducten.

Boerderijwinkels en verkooppunten

De boerderijwinkel van Mildershoof waar alle heerlijke kazen te koop zijn