Vlonderpad in de Groote Peel

24 uur in het Hart van Limburg

Beleef 24 uur in Limburg

Ben je één dag in Limburg? Ontdek leuke boetiekjes, wandel door een nationaal park en geniet van lekkere Limburgse delicatesses. Lees snel verder en ontdek de ultieme daytrip in Limburg.

Wandelen door natuur en langs etalages

09:00 uur Ochtendwandeling

De dag écht goed beginnen? Dat doe je met een ochtendwandeling. Haal een frisse neus in één van vele natuurgebieden. In het Hart van Limburg vind je onder andere vijf unieke gebieden die je gezien moet hebben. Deze vijf gebieden noemen wij de Big Five van Limburg. Wandel langs de Maas door Rivierpark Maasvallei. Loop over de bijzondere knuppelbruggen in Nationaal Park de Groote Peel. Of geniet van een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren in Nationaal Park De Meinweg. Benieuwd naar de andere twee gebieden?

Lees hier meer over de Big Five

12:30 uur Lunchtijd

Na de stevige natuurwandeling is het tijd om op te laden. In Limburg zijn veel leuke en gezellige lunchplekken te vinden. Onder het genot van een lekkere kop koffie of verse gemberthee ben je nog aan het nagenieten van al het moois dat je vanochtend hebt gezien. 

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje? 

Lunchplekken

14:00 uur Shoppen

Wist je dat je in Limburg goed kan shoppen? In het Designer Outlet Roermond vind je meer dan 185 internationale topmerken. Maar sla ook zeker de historische binnenstad van Roermond niet over. Hier vind je unieke boetiekjes. Ook in Weert, Panningen en Venray vind je een breed aanbod aan leuke winkels en boetiekjes. In Weert kun je overdekt winkelen in De Muntpassage. In Venray is er iedere maandag weekmarkt waar je vers fruit en groente kan kopen. En in Panningen vind je in het gezellige en compacte centrum voor elk wat wils.

18:00 uur Culinair genieten

De avond is aangebroken. Na de wandeling en het shoppen is het tijd voor een heerlijk diner. Gaat jouw voorkeur uit naar een sterrenrestaurant, een gezellige brasserie of een restaurant met uitzicht over de Maas? Er is ontzettend veel keuze. Maar we hebben het eenvoudig gemaakt. Bekijk de restaurants en kies de gewenste locatie. Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de restaurants in de buurt. 

Restaurants

To do's in de lente

12 jul
Walkys' Wereldreis Thorn

Walkys' Wereldreis Thorn - mobiel outdoorspel

12 jul
De tentoonstelling Vogels van God gaat over paradijsvogels, hier te zien zittend op een tak

Vogels van God - Missiemuseum

12 jul
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert